Dante Montaño
Privéchef - Private Dining by Dante Montaño

Privéchef in Nijmegen – Chef aan huis voor heel Nederland


Mijn naam is Dante Montaño en ik ben geboren in Peru.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als ingenieur in de voedingsindustrie, een vakgebied waar ik nog steeds veel interesse en respect voor heb. 

In 2020 besloot ik een andere passie te volgen: koken.

Ik verhuisde naar Barcelona om Gastronomie te studeren aan het Culinary Institute of Barcelona. Tijdens mijn opleiding in Spanje werkte ik in gerenommeerde keukens zoals Bardeni (Bib Gourmand), Suculent (waar ik samenwerkte met Toni Romero, een van de 100 beste chefs ter wereld) en Cal Enric (1 Michelinster), waar ik chef de partie was.
Plaatsen waar techniek, gevoel en het goed behandelen van de producten centraal stonden.


In 2022 verhuisde ik naar Nederland. Ik werkte in verschillende keukens, waaronder Bistrobar Berlin (Bib Gourmand, Nijmegen). Hoewel het verhuizen van Peru naar Nederland een overgangsperiode was, hielp het me om te landen en het Nederlandse culinaire landschap te leren kennen.

Met deze ervaring en kennis besloot ik te doen waar ik het meest enthousiast van wordt, namelijk het zelf ontwikkelen van recepten. Hierbij kan ik mijn creativiteit kwijt en constant experimenteren met nieuwe technieken, ingrediënten en smaakcombinaties. Sindsdien volg ik dan ook mijn eigen pad als privéchef in Nederland en bied ik onder andere exclusieve gastronomische ervaringen aan huis.

Ik werk door het hele land, met een focus op steden als Nijmegen, Utrecht, Amsterdam, Eindhoven, Arnhem en omgeving.


Maatwerk koken met focus op het product

Ik streef naar een persoonlijke, creatieve keuken met duidelijke en specifieke smaken van elk product.
Ik werk als privéchef voor op maat gemaakte privé diners, bedrijfsevenementen, pop-ups, gastronomische wijn- en spijscombinaties en meer.
Elke ervaring is uniek en wordt op maat ontworpen, afgestemd op de gelegenheid, de omgeving en vooral de mensen.

In de keuken heb ik een technische, nieuwsgierige aanpak met veel respect voor het product.
Ik haal inspiratie uit de veelzijdigheid en het potentieel van ingrediënten bij het ontwerpen van een gerecht. Ik hou van balans, diepe smaken en het contrast dat één enkel ingrediënt kan bieden.

Op zoek naar een privéchef in Nederland voor een exclusieve culinaire ervaring?  

Ik help je graag een onvergetelijk moment te creëren, op maat gemaakt voor jou en je gasten.